Bijeenkomst 2 december

Het bestuur nodigt leden en belangstellenden uit voor de bijeenkomst op maandag 2 december 2013 om 20:00 uur stipt in de Trefpuntkerk, Louise de Colignystraat 20, 1814 JA te Alkmaar. Op deze avond zal spreken:

mevr. prof.dr. I. Sluiter

(Hoogleraar Griekse en Latijnse taal-en letterkunde, Universiteit Leiden)

over

" Klassieke ankers"

 

 

Tegenwoordig hebben we de neiging om te denken dat je voor innovatie bij de technische en medische wetenschappen moet zijn. Maar innovatie moet altijd 'landen' in een bepaalde cultuur en tussen de mensen waarvoor zij bedoeld is. Aan de hand van voorbeelden uit de oudheid en onze eigen tijd laat Ineke Sluiter zien hoe dat 'landen' in zijn werk gaat, en wat we daarbij hebben aan taal en literatuur, verhalen en geschiedenis.

Deze lezing geeft een voorproefje van de nationale research agenda van de classici voor de komende jaren.

 

 

 Biografie van de spreker:

Ineke Sluiter (Amsterdam 1959) is classica en werkt als hoogleraar Griekse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden. Na haar promotie aan de Vrije Universiteit deed zij onderzoek aan een onderzoeksinstituut van Harvard en aan het Institute for Advanced Study in Princeton. Zij heeft veel gepubliceerd over ideeën over taal in de klassieke oudheid en over waarden en normen van de klassieke oudheid tot nu. Het debat over vrijheid van meningsuiting heeft haar speciale belangstelling. In 2010 ontving zij de Spinozaprijs. In 2012 werd zij gekozen tot lid van de KNAW.
(foto gemaakt door Robert Dulmers)

Geregistreerden op deze website kunnen - na te zijn ingelogd - in de rubriek Lezingen in de Lezingenijst bij de naam van de spreker aanvullende informatie over de spreker en het onderwerp vinden.